It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

Szoptatás vagy cumisüveges táplálás?

[Translate to Hungarian:] breastfeeding or bottle?

Itt megtudhatod, mi a különbség a szoptatás és a cumisüvegből etetés között – és hogyan lehet a legsikeresebb az etetés.

Az elején szeretnénk rögtön tisztázni egy dolgot: Nem attól függ a gyermeked fejlődése vagy növekedése, hogy a szoptatást vagy a cumisüvegből etetést választod-e. Az első hetekben az a legfontosabb a megfelelő táplálás során, hogy te és a kisbabád is jól érezzétek magatokat. Ezért bízz a saját érzéseidben, és ne hagyd, hogy mások nyomást gyakoroljanak rád.

Ha szoptatsz...

... tudod, hogy az anyatej mindent tartalmaz, amire gyermekednek az első hat hónapban szüksége van – mindig elegendő mennyiségben, megfelelő hőmérsékleten, azonnal és bárhol elérhetően. Még ha közben beteg is vagy, a kisbabádat ez nem fogja zavarni. Mert a tápanyagok mellett a szoptatás során fontos ellenanyagokat is átadsz. Az anyatej úgy működik, mint egy vakcina, amely számos akut és későbbi betegségtől megvédi gyermekedet: Fertőzésektől, gyulladásoktól, hasmenéstől és allergiától, hogy csak néhányat említsünk.

A szoptatás az édesanyára is pozitív hatással van. Amellett, hogy a szoptatás praktikus és meghitt együttlétet tesz lehetővé, balzsam az anya teste és lelke számára. Röviden: A szoptatás a legjobb kezdés az életben.

Ha nem tudsz szoptatni ...

... természetesen üvegből is működik az etetés. Egyrészt lefejheted az értékes anyatejet, másrészt a mai tápszerek teljes értékűek, csupán ellenanyagot nem tartalmaznak. A cumisüveg segítségével is kialakíthatsz bensőséges anya-gyermek kapcsolatot, ha etetés közben odafigyelsz arra, hogy mindig a baba közelében légy, és legyen testi kontaktus. Ezenkívül a változatosság kedvéért néha apa, mama, vagy egy barátnő is etetheti a babát. Ezek az előnyök azonban ne tántorítsanak el téged a szoptatástól.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life