It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

A száj kulcsfontosságú szerepet játszik gyermeke egészséges fejlődésében. A légzéshez, evéshez, érzékeléshez tökéletes koordinációra van szükség az állkapocs, a nyelv és az ajkak között. Erre a szoptatás a legjobb gyakorlat a születéstől kezdve. Édesanya mellén a csecsemő megtanulja a mozdulatok koordinálását, izmai megerősítését és szája felkészítését az előtte álló kihívásokra (fogzásra, rágásra és nem utolsó sorban a beszédre).

[Translate to hungarian:] the shape ot the orthodontic NUK teat

Az ortodontikus NUK etetőcumit erre a tudásra alapozva alkottuk meg. Még akkor is ha már nem szükséges a szoptatás, az etetőcumi a lehető legtermészetesebb módon segíti kisbabáját.

A termék mögött álló orvosi alapelvet Dr. Balters és Dr. Müller fogszakorvosok dolgozták ki. Elsősorban azt figyelték meg, hogy az anyák mellbimbójának formája változik, mikor szoptatnak, és csak ekkor lehet elérni a száj optimális koordinációját. Ezt a különleges aszimmetrikus formát vették alapul az ez idáig készített NUK etetőcumik tervezésénél.

Az etetőnyílás is fontos szerepet játszik. A NUK etetőcumiknál ez kissé eltolt. Ezáltal a tej a nyállal keveredve könnyebben emészthető.  

Különösen fontos a felesleges levegőbevitel megelőzése, így etetőcumijaink Anti-Colic Air Systemmel rendelkeznek, amely biztosítja a folyadék zavartalan áramlását. A különböző sűrűségű ételekre szabott etetőnyílásokkal együtt biztosítja a cumisüveges táplálás alapját, amely természetes módon védi meg a babákat a kellemetlen hasfájástól. 

A NUK a legmesszebbmenő részletességgel évtizedeken át kutatta a tökéletes formát. Folyamatosan fejlesztette és állandóan a legújabb orvosi megállapításokhoz igazította. Semmilyen más etetőcumi sem imitálja jobban a szoptatás folyamatát és támogatja annyira természetesen a szájüreg egészséges fejlődését, mint az eredeti NUK termékek.

Klinikailag bizonyított*
Egyedülállóan természetes kialakításának köszönhetően a NUK etetőcumikat könnyen elfogadják a csecsemők. Ezáltal különösen alkalmas olyan babák számára, akik még szopnak és cumisüveget is használnak egyszerre.


*Az üveges táplálás és szoptatás optimális elegyéről * Moral et al. BMC Pediatrics 2010, 10:6. A tanulmány elolvasásához kattintson ide..

Jó tudni